Tiekas programmas Draugs īpašam bērnam dalībnieki

2018. gada 30. aprīlis

Saulainā aprīļa sestdienā labdarības fonds BeOpen programmas “Draugs īpašam bērnam” dalībniekus, viņu uzticamos četrkājainos draugus un kinologus-kanisterapeitus aicināja uz tikšanos. Programmas ietvaros bērniem ar īpašām vajadzībām pieredzējušu speciālistu vadībā notiek kanisterapijas nodarbības un tiek audzināti suņi-asistenti, kuru uzdevums ir atvieglot ģimenei mājas soli un bērniem sniegt nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Pusotra gada laikā četrkājainie ģimenes locekļi ir ne tikai apguvuši vispārējo paklausību, iemācījušies pareizi iet blakus ratiņkrēslam, padot nokritušos priekšmetus, atnest vajadzīgās lietas, bet ir kļuvuši par nozīmīgiem stimuliem bērnu aktivitātei, pašapziņai un attīstībai.

Savstarpējā pieredzē dalījās kinologi-kanisterapeiti, kuri ar bērniem, viņu ģimenēm un topošajiem suņiem-asistentiem strādā visā Latvijā – Vladislava Akimova (Rīgā), Ligija Frišfelde (Valmierā), Māra Semjonova (Liepājā) un Inga Zemīte (Limbažos).

Paldies Salaspils Nacionālā botāniskā dārza vadībai par uzticēšanos un sapratni, ka suņiem-asistentiem, kuri pavada bērnus vai pieaugošos ar īpašām vajadzībām, ir tiesības uzturēties sabiedriskās vietās. Grēta, Kleo, Korijs, Jomi un Oris to arī apliecina ikdienā: tikšanās reizē sunīši botāniskajā dārzā pārvietojās tikai pa atļautajām taciņām, savukārt savās dzīves vietās viņi ir apguvuši gan uzvedību uz ielas, gan veikalā, gan skolā un pat bibliotēkā.

Ieskatam pievienojam dažas fotogrāfijas no tikšanās reizes, interesentiem piedāvājam ieskatīties video.