Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai dāvinām rotaļistabu

2016. gada 21. novembris

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Poliklīnikas ēkā tika atklāta jauna rotaļistaba. Projekts realizēts, pateicoties labdarības fonda Baltikums Foundation iniciatīvai.

Ik gadu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Poliklīniku apmeklē tūkstošiem bērnu, Pagājušajā gadā tie bija aptuveni 200 000 pacientu jeb vidēji līdz 800 pacientu dienā. Poliklīnikas telpas bieži vien bērniem ir pirmā slimnīcas pieredze un, veidojot telpās draudzīgu vidi, mērķis bija iespējami mazināt bērnu satraukumu pirms ārsta apmeklējuma. Pateicoties Baltikums Foundation iniciatīvai, ir izdevies realizēt iecerēto projektu un rezultātā tapa plaša, dažādiem bērnu vecumiem piemērota rotaļistaba.

Šāda veida rotaļistabas projekts slimnīcā realizēts jau otro reizi. Iepriekš ar Baltikums Foundation atbalstu tika izveidota rotaļistaba arī Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļā. 

“Esam gandarīti sniedzot atbalstu Bērnu slimnīcai un priecājamies par kopīgi realizēto projektu arī šogad. Lielāko gandarījumu sniedz bērnu prieks, kuri šodien, nākot pie ārsta pirmo reizi, ieraudzīja jauno rotaļistabu un nekavējās to izpētīt,” komentē Ingrīda Šmite, Baltikums Foundation valdes locekle.

Savukārt, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa atzīmē:

 “Reti kurš bērns uz slimnīcu dodas ar prieku, pārsvarā bērni ir uztraukušies un nobijušies, tāpēc ļoti svarīgi bērniem pirmo iespaidu par slimnīcu radīt pozitīvu, lai jau no pirmā brīža viņi justu, ka par viņiem šeit rūpējas. Ja bērnam gaidot vizīti pie ārsta ir iespēja spēlēties un pavadīt laiku jaukā un viņam piemērotā vidē, viņš arī ārsta kabinetā ienāks labā noskaņojumā un būs atvērtāks komunikācijai. Esam ļoti pateicīgi atbalstītājiem par rotaļu istabu, par vēlēšanos iepriecināt bērnus Bērnu slimnīcā, sarūpējot tik skaistu un vērtīgu dāvanu!"