Specializētie riteņi, kas nodrošina kustību brīvību

2019. gada 30. maijs

Vasaras sākums bija īpaši priecīgs četriem mūsu programmas “Palīdzam piepildīt īpašo bērnu sapņus” dalībniekiem - bērniem ar kustību traucējumiem no Rīgas un Valmieras. Viņi saņēma savu izsapņoto īpašo trīsriteni, kas dod jaunas iespējas - justies tikpat līdzvērtīgiem kā veselie vienaudži, viegli un ātri pārvarot lielus attālumus un iegūstot tik ļoti kāroto kustību brīvības sajūtu! Robertam, Tomasam, Rūtai un Janai tagad ir daudz jaunu pozitīvu emociju, papildus iespējas vairāk būt svaigā gaisā, būt aktīviem kopā ar ģimeni un draugiem. Ir svarīgi, ka braukšana ar riteni veic arī nozīmīgu rehabilitācijas funkciju.

Šie īpašie velosipēdi ir aprīkoti ar speciāliem stiprinājumiem kāju pēdām un muguras balstam. Papildus braucamrīks aprīkots arī ar elektrisko piedziņu, lai kustību uz priekšu var turpināt arī tad, kad kājiņas minoties ir nogurušas. Speciāli aprīkotos velosipēdus izgatavo Latvijas sociālās uzņēmējdarbības uzņēmums "Hopp", kas tos pielāgo katram bērnam individuāli.

Paldies visiem atsaucīgajiem ziedotājiem, kas palīdzēja nodrošināt šo trīsriteņu iegādi, radot tik daudz prieka un gandarījuma!