Svētku pasākums bērniem no sociāli mazaizsargātajām grupām

2019. gada 04. janvāris


Labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" ciešā sadarbībā ar fondu "BeOpen" 3.janvārī kultūras pilī "Ziemeļblāzma" rīkoja svētku pasākumu bērniem no sociāli mazaizsargātajām grupām un to ģimenēm no Latvijas malu malām.

Pasākumā piedalījās Kuldīgas daudzbērnu ģimenes, daudzbērnu un audžuģimenes no Rīgas, Ķekavas, Bauskas, Jelgavas un Madonas novada, daudzas ģimenes, kurās aug bērniņi ar īpašām vajadzībām, bērni no bērnu nama „Imanta”, kā arī jaunieši no aprūpes centriem „Ezerkrasti” un „Teika”.

Svētku pasākumā teju 200 bērni un to ģimenes piedzīvoja dažnedažādus brīnumus un izbaudīja jaukiem pārsteigumiem bagātu dienu. Pasākumu atklāja „Smilšu kino” uzburtais gaismas un smilšu stāsts par ziemu, radot īstu svētku sajūtu. Redzētā iedvesmoti, bērni devās uz radošajām darbnīcām, kurās čaklie rūķi palīdzēja tapt gan smilšu aplikācijām, gan pateicības rociņām, gan sniegavīriņiem, gan galvas rotām, gan Jaunā gada talismanam - ruksim, gan arī gliter tetovējumiem.

Dienu ar saviem muzikālajiem priekšnesumiem paspilgtināja grupas „Carnelian” soliste Signija Taraņenko un mūziķis Reinis Reķis. Savukārt, Kaspars Brūvelis no brīvo mākslinieku apvienības„ Pieaugušie bērni” ar savu brīnumu eksperimentu šovu pārsteidza kā mazos, tā lielos, spridzināja pasākumu vārda tiešā nozīmē, un kur nu vēl pašu gatavots saldējums – ballīte uz visiem 100!

Bet ar to pārsteigumi nebūt nebeidzās: sekoja rotaļas un dziesmas kopā ar pasaku tēliem no „Jogitas pasākumi”, un, protams, kā nu bez Ziemassvētku vecīša un dāvanām!

Visu pasākuma laiku darbojās jautrais fotostends „Birdie Box.lv” , kurā ikviens varēja iejusties kādā smieklīgā tēlā un papildināt savu fotoalbumu ar lieliskām fotogrāfijām.

Svētku pasākums ir viens no gada gaidītākajiem notikumiem, tie ir svētki ne tikai bērniem, bet arī vecākiem, kuri varēja kaut brīdi atvilkt elpu rūpēs par savu īpašo bērniņu.

Paldies visiem sadarbības partneriem un draugiem, kuri šo dienu padarīja īpašu!

Lai brīnumiem bagāts mums visiem jaunais 2019. gads!