Moderni palīglīdzekļi bērniem ar redzes traucējumiem

2016. gada 15. jūnijs


Labdarības fonds Baltikums Foundation ziedojis modernus tehniskos palīglīdzekļus Strazdumuižas neredzīgo un vājredzīgo bērnu internātskolai 5000 eiro vērtībā. Skola ieguvusi trīs Braila rakstāmmašīnas un inovatīvu elektronisku video lupu, kas bērniem būtiski atvieglo lasīšanu un rakstīšanu. Kopējā dāvinājuma vērtība Strazdumuižas internātskolai ir 5000 eiro.

Skola ieguvusi trīs modernas Braila rakstāmmašīnas Perkins Classic, kas ļauj neredzīgiem bērniem apgūt gan rakstītprasmi, gan sniedz iespēju ērti izlasīt rakstīto. Savukārt elektroniskā video lupa Clearview C 24 HD sniedz plašas funkcionālas iespējas - iekārta palielina un uzlabo tekstu, fotogrāfijas, ļauj izvēlēties attēla krāsu kontrastu un spilgtumu, turklāt ir savienojama ar datoru. Video lupa ir neatsverams palīgs mācību procesā vājredzīgiem bērniem - tā ļauj aplūkot jebkuru objektu redzei piemērotā veidā.

„Par jaunajiem palīglīdzekļiem esam ļoti pateicīgi un priecīgi, jo tie ir tiešām moderni, ērti lietojami un lieliski aizstās vecās iekārtas, kas savu laiku jau nokalpojušas,” stāsta Ligita Geida, Strazdumuižas internātskolas direktore.

„Strazdumuižas internātvidusskola ir vienīgā mācību iestāde valstī, kur bērniem un jauniešiem ar nopietniem redzes traucējumiem tiek nodrošināts redzes īpatnībām pielāgots mācību process. Diemžēl valsts resursi nav pietiekami visu specifisko palīglīdzekļu iegādei, tāpēc mēs esam ļoti gandarīti, ka kopējiem spēkiem varējām skolai palīdzēt, lai bērni ar īpašām vajadzībām var izzināt un ieraudzīt pasauli visā tās krāšņumā un daudzveidībā,” uzsver Baltikums Foundation valdes locekle Ingrīda Šmite.