Neērtie bērni – sociāli atbildīga fotoizstāde LNB

2020. gada 24. janvāris


5.februārī Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā tiks atklāta sociāli atbildīga fotoizstāde – Neērtie bērni. Ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām un dažādām diagnozēm, savus stāstus ir uzticējušas fotogrāfei Aritai Strodei-Kļaviņai un sabiedrībai.

Fotogrāfes mērķis bija parādīt, ka bērni ar īpašām vajadzībām ir tikpat brīnišķīgi un skaisti kā veselie bērni, tāpēc arī projektā “Neērtie bērni” netiek uzsvērta invaliditāte, bet izcelta individualitāte, vispirms saredzot bērnu un tikai tad viņa diagnozi. Tieši tāpēc attēlos nav ratiņkrēslu vai citu palīglīdzekļu, kas ir šo bērnu ikdiena.

Fotogrāfe Arita Strode-Kļaviņa ir palīdzējusi sabiedrībai pamanīt trauslos bērnus, savukārt ikviens no mums var sniegt atbalstu, kas viņiem ir tik ļoti nepieciešams. Rehabilitācijas, procedūras, nodarbības – tā ir šo bērnu ikdiena, lai iespējami reālāks kļūtu katra bērniņa vecāku sapnis – pieaugot kļūt iespējami patstāvīgākiem.

Plašāk par izstādi, tās galvenajiem varoņiem un iespējām sniegt viņiem atbalstu lasiet šeit. 

Fotoizstāde “Neērtie bērni” no 6. februāra līdz 31.martam būs aplūkojama Latvijas Nacionālās bibliotēkā (7.stāvā) Rīgā, Mūkusalas ielā 3. Ieeja bez maksas.

LNB darba laiks: P.-Pk. 9.00–20.00; S., Sv. 10.00–17.00